10 Numara Dükkan

Kişinev Caddesi 10 numarada yer alan 10 Numara Dükkan, sadece etki odaklı ürünlerin satıldığı bir alışveriş noktasıdır. Dükkan ismini, girişinin bulunduğu binanın numarasından alıyor ve giyim, oyuncak, aksesuar, kozmetik, gıda, ev ve yaşam ürünlerinden oluşan geniş bir yelpazeyi müşterilerine sunuyor.

Sosyal girişimizin ürünlerinin dükkanda satılması için hangi özellikleri taşıması gerekir? 

10 Numara Dükkan’da satılmak için ürünlerinizin aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekir:

1. Orijinallik ve İhtiyaç Karşılama:

  • Ürünleriniz iyi tasarıma sahip ve orijinal bir ürün olmalı veya her gün sahip olduğumuz ihtiyaçları karşılamalıdır.
  • Sıradan ürünlere yeni bir bakış açısı getiren, ekolojik ve/veya yenilikçi çözümler sunan ürünler tercih edilir.
  • Ürünlerinizin kaliteli ve kullanışlı olması önemlidir.

2. Sürdürülebilirlik:

  • Ürünleriniz sürdürülebilir malzemelerden üretilmelidir.
  • Üretim aşamasında çevreye duyarlı bir yaklaşım benimsenmelidir.
  • Geri dönüştürülmüş veya geri dönüştürülebilir malzemelerin kullanımı teşvik edilir.
  • Ürünlerin fiyatlarının hedef kitleye uygun olması gerekir.

3. Sosyal ve Çevresel Etki:

  • Ürünlerinizin ya da girişiminizin bir sosyal ve çevresel etki hedefi taşıması önemlidir.
  • Bu hedef, dezavantajlı gruplara destek olmak, eğitime katkıda bulunmak, çevreyi korumak veya benzeri bir konuda olabilir.
  • Etki hedefinin somut ve ölçülebilir olması tercih edilir.

4. Dayanışma ve İş Birliği:

  • Dayanışma 10 Numara Dükkan’ın temel ilkelerinden biridir.
  • Ürünlerinizi satmak için diğer üreticilerle iş birliğine açık olmanız gerekir.
  • Ortaklaşa projeler ve kampanyalar aracılığıyla daha büyük bir etki yaratmak mümkündür.

10 Numara Dükkan Çalışma Koşulları

Ürün Kabul Süreci:

  1. Ürünleriniz 10 Numara Dükkan’ın ürün komitesi tarafından değerlendirilir.
  2. Komitenin onayı halinde, size bir form gönderilir.
  3. Bu formda bazı beyanlarda bulunursunuz ve aidat miktarınızı seçersiniz.

Aidat Sistemi:

Aidat sistemi, dükkanın masraflarını karşılamak için kullanılır. Üç farklı aidat kategorisi mevcuttur:

  • Aylık 250₺: Henüz yeni başlayan, düzenli geliri olmayan ve ürünlerini satacağı bir yer arayan girişimler için idealdir.
  • Aylık 500₺: Düzenli ürün satışı yapabilen, ancak satış gelirlerini arttırmak isteyen girişimler için uygundur.
  • Aylık 1000₺: Ürün satış kanalları ve satış gelirleri oturmuş olan ve sosyal fayda odaklı çalışan diğer girişimleri desteklemek isteyen girişimler için idealdir.

Satış ve Ödeme:

  • Seçilen ürünleriniz 10 Numara Dükkan’da stoklanır.
  • Satışlarınız gerçekleştiği ayın sonunda fatura kesersiniz.
  • Impact Hub Ankara, satılan her üründen %20 masraf komisyonu alır.
  • Faturanızı kestikten sonra takip eden ayın ilk 15 günü içinde ödemeniz hesabınıza yansıtılır.

On Numara Üreticiler

Kozmetik ve Kişisel Bakım >

Aze’s Handmade. Taze hammaddeler ve doğal içerikler kullanarak üretilen vegan kozmetik markası Aze’s Handmade ürünleri, cilt sağlığını ön plana koyarak ürün formüllerini çevreye duyarlı bir şekilde geliştiriyor.

Biorenda Cosmetics. Alg fermantasyon yöntemini kullanarak kozmetik ürünler üreten Biorenda, kozmetik sektöründeki alternatiflerinin aksine, temiz içerik ve tek ürün ile maksimum fayda sağlanmasını gözetiyor.

Fibi Natural. Çok kullanımlı, uzun ömürlü ve doğa dostu kişisel bakım ve temizlik ürünleri sunan Fibi, gündelik ihtiyaçlar için sürdürülebilir çözümler üretiyor.

Kitap-Defter-Ajanda >

Ekofil Yayınları. Topluluk destekli modeliyle, ekolojik ve doğa odaklı eserlerin yayıncılığını yapan Ekofil Yayınları herkesin edinmesi gereken yeşil becerilere dair harika kitapların yanı sıra çocuk kitapları da basıyor.

Uçan Balık. Hayat Sende Derneği’nin iktisadi işletmesi Uçan Balık, geliri devlet koruması altındaki çocukları desteklemek için kullanılan bileklikler, ajandalar ve kırtasiye malzemeleri üretiyor.

Usturlab. Akademik bilgiyi günlük yaşamın içine taşıyan eğlenceli kutu oyunları ve kitaplar üreten bir sosyal girişim olan Usturlab, elde ettiği gelirle temel bilim çalışanlarına istihdam sağlıyor.

Oyuncak >

Bebemoss. Evlerinden çalışan annelerin emeğiyle el yapımı, organik oyuncaklar üreten Bebemoss, her çocuk gibi eşsiz ve birbirinden farklı oyuncaklar üretiyor.

Hisleri Harika. Sanatçıların gerçek yaşam hikayelerinden ilham alarak çocukların kendini ifade etme aracı olarak sanatı kullanmalarını sağlayan aktivite setleri ve atölyeler geliştiriyor.

Moritoys. BCorp sertifikası taşıyan girişim, cinsiyet ayrımı gözetmeyen, çocukların iyi oyun anlayışına katkı sağlayan, yerli, sağlıklı, çevre dostu, eğlenceli, renkli ve öğretici oyuncaklar üretiyor.

Puduhepa ve Kız Kardeşleri. Kız çocuklarına ilham olacak Anadolulu kadın rol modellerinin bebeklerini ve hikaye kitaplarını kooperatiflerle ve ünlü tasarımcılarla beraber üretiyor.

Gıda >

Cazi. Kadın girişimciler tarafından kurulan Hemşin Yaşam Kooperatifi, CAZİ markasıyla çayın doğru toplanması ve temiz işlenmesine odaklanarak, temiz içerikli ve doğru yöntemlerle üretilmiş çay üretiyor.

Cold Fusion. Ankara’da, bitki bazlı, glütensiz ve rafine şeker kullanmadan lezzetli gıda ve içecekler üreten Cold Fusion, farklı bölge ve ülkelerden özgün lezzetleri yenilikçi malzemeler ve tekniklerle yorumlayarak bizlere ulaştırıyor.

Farmhood. İsraf olan tarımsal ürünleri ‘freeze dry’ teknolojisi ile sağlıklı gıdalar haline getirerek yiyecek atıklarını azaltmayı amaçlıyor. Sağlıklı gıdaları daha ulaşılabilir şekilde üretmeye odaklanıyor.

Food4Future. Farklı coğrafyalarda onarıcı tarım uygulamaları ile doğa dostu üretim yapan çiftçilerin ürettiği meyveleri kullanan Food4Future, sağlıklı yaşam atıştırmalıkları yaratıyor.

Kaptan’ın Ceviz Çiftliği. Yerli ata tohumları ile sürdürülebilir beslenmeyi destekleyen Kaptan’ın Ceviz Çiftliği, Biorootzo markası ile de alerjileri ve farklı yeme alışkanlıkları olan kişilerin yerel gıdaya erişmesini kolaylaştırıyor.

Malty. Gıda üretiminin yan ürünlerini, ileri dönüşüm teknolojisiyle temiz içerikli hammaddelere çevirerek sağlıklı ‘doymalıklar’ üretiyor.

Giyim >

Ayma Active. Ankara’da aile atölyelerinde üç neslin birikimini taşıyan marka, üretimde doğayı koruyan malzemelere yer verirken tasarımlarında farklı bedenlerin ihtiyaçlarını kapsayan rahat giysiler üretiyor.

Destekar. Hayata Destek Derneği’nin bir parçası olan Destekar sosyal girişimi, oluşturduğu sosyal tasarım standartlarıyla hem tüketiciyi hem de üreticiyi birer ‘destekar’ olmaya davet ediyor.

EkoDoku. Ekolojiye uygun bir yaşam dokusu oluşturan dünyadan ilhamla kadınlar tarafından kurulan bu sosyal kooperatif, barış ipeği (ipek böceklerine zarar vermeden üretilen ipek) ve pamuk dokuma ürünler yaratıyor.

Think White. Sade ve minimalist tasarımlarıyla, insanların dikkatini eşyalardan başka konulara çekmek isteyen Think White, sürdürülebilir ve doğayı koruyan ‘sadelikler’ üretiyor, adil ve yerel üretimi destekliyor.

Ev ve Yaşam >

Amelie’s Collection. Doğadan ve çevreden ilham alan tasarımlarla el yapımı seramik ürünler üretiyor. El yapımının doğası gereği koleksiyonlarındaki her ürün biricik.

Collective. Ekolojik malzemelerle tasarlanmış ürünlerini kadınlar, gençler ve mülteciler gibi dezavantajlı topluluklarla üreten Collective, benzersiz tasarımlarıyla daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunuyor.

HAU. Doğanın zekasından ilham alan HAU, miselyum teknolojisiyle biyobozunur malzemeler üretiyor ve günlük yaşam gereçlerinin geri dönüştürülmüş hallerini yaparak atık üretimini azaltmayı hedefliyor.

Kız Başına. Kadın sanatçıların görünürlüklerinin arttırılması, üretimlerinin desteklendiği alanların yaratılması, eserler kadar hikayelerinin de ön planda tutulması ile toplum ve sanat arasındaki bağın güçlenmesini hedefliyor.

Lindos. Doğal içerikli temizlik ürünleriyle temizlikte çevre dostu bir alternatif sunan Lindos, satın alınan her ürün ile deniz kaplumbağalarının tedavisine destek oluyor.

Mumo. Tek kullanımlık ve vazgeçilmez mutfak ürünlerine doğa dostu alternatifler üreten Mumo, kanserojen ham madde içeren saklama çözümleri yerine çevreci çözümler sunuyor.

Naturalist Gift. Doğa dostu hediye paketleri ve gündelik araçlar üreten Naturalist, aynı zamanda  tüketim alışkanlıklarını değiştirerek sürdürülebilir yaşam tarzına geçiş için esin kaynağı olmayı hedefliyor.

Tufetto. Modüler, erişilebilir ve doğayı koruyan ürünleri ile gerçek ihtiyaçlara odaklanan Tufetto, insanların yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Üretici Olun!